Posiłki

Jadłospis od 20.09.2021 do 24.09.2021

SZKOŁA
Dzień: 1 – Poniedziałek, 2021-09-20
I śniadanie:

  1. Herbata 300.00g składniki: Woda wodociągowa 99%, Cukier 1%, Herbata SAGA czarna w torebkach 0%
  2. Pieczywo pszenno-żytnie 50.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Mąka pszenna typ 750 S 46%, Woda wodociągowa 27%, Mąka żytnia typ 580 S 13%, Zakwas żytni chlebowy S 11%, Drożdże świeże 1%, Sól biała 1%
  3. Jajecznica 100.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne) składniki: Jaja kurze całe 96%, Masło ekstra 3%, Sól biała 0%
  4. Masło extra łaciate 3.00g (Mleko, łącznie z laktozą)
  5. Pomidor 20.00g
  6. Ogórek 20.00g
  7. Parówki z szynki morliny 80.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Soja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne)
  8. Miód pszczeli 20.00g
    Obiad:
  9. Zupa ogórkowa z ryżem 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Ogórek kwaszony 21%, Skrzydło indyka 16%, Marchew 15%, Śmietana 18% tłuszczu 11%, Pietruszka korzeń 11%, Seler korzeniowy 9%, Ryż biały 9%, Por 6%, Pieprz czarny MIELONY 1%
  10. Ziemniaki 170.00g (Mleko, łącznie z laktozą)
  11. Potrawka z kurczaka 110.00g (Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne) składniki: Kurczak tuszka 66%, Marchew 11%, Groszek zielony konserwowy bez zalewy 9%, Pietruszka korzeń 5%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, Olej rzepakowy uniwersalny 2%, Mąka pszenna typ 500 2%, Pieprz czarny MIELONY 0%
  12. Sałata zielona z sosem jogurtowym 90.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Sałata 71%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 27%, Cukier 2%
    Podwieczorek:
  13. Kisiel o smaku malinowym z owocami 200.00g (Mleko, łącznie z laktozą)
  14. Słomka ptysiowa brześć 20.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten)
    Dzień: 2 – Wtorek, 2021-09-21
    I śniadanie:
  15. Herbata 300.00g składniki: Woda wodociągowa 99%, Cukier 1%, Herbata SAGA czarna w torebkach 0%
  16. Kajzerki 50.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, mąka żytnia, skrobia kukurydziana
  17. Masło extra łaciate 3.00g (Mleko, łącznie z laktozą)
  18. Szynka z indyka 50.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Soja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne)
  19. Ser żółty gouda warmia 40.00g (Mleko, łącznie z laktozą)
  20. Pomidor 20.00g
  21. Ogórek 20.00g
  22. Pieczywo pszenno-żytnie 50.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Mąka pszenna typ 750 S 46%, Woda wodociągowa 27%, Mąka żytnia typ 580 S 13%, Zakwas żytni chlebowy S 11%, Drożdże świeże 1%, Sól biała 1%
  23. Nutella 40.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Soja i produkty pochodne, Orzechy (orzech laskowy)) [składniki: cukier, olej palmowy, ORZECHY LASKOWE (13%), MLEKO odtłuszczone w proszku (8,7%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (7,4%), emulgator: lecytyny (SOJA); wanilina.]
    Obiad:
  24. Żurek z kiełbasą, jajkiem i warzywami 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Biała kiełbasa S 42%, Barszcz biały ZAKWAS 15%, Mleko 3.2% tłuszczu 14%, Jaja gotowane IŻŻ 12%, Włoszczyzna krojona w paski mrożona 9%, Śmietana 18% tłuszczu 7%, Majeranek suszony 1%, Czosnek 0%, Pieprz czarny MIELONY 0%
  25. Makaron z białym serem i masłem 170.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Ser twarogowy chudy 55%, Makaron bezjajeczny 42%, Masło ekstra łowickie 82% tłuszczu ŁOWICZ 3%
    Podwieczorek:
  26. Sałatka owocowa 170.00g składniki: Jabłko 25%, Gruszka25%, Mandarynki 25%, Kiwi 25%
    Dzień: 3 – Środa, 2021-09-22
    I śniadanie:
  27. Herbata 300.00g składniki: Woda wodociągowa 99%, Cukier 1%, Herbata SAGA czarna w torebkach 0%
  28. Pieczywo pszenno-żytnie 50.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Mąka pszenna typ 750 S 46%, Woda wodociągowa 27%, Mąka żytnia typ 580 S 13%, Zakwas żytni chlebowy S 11%, Drożdże świeże 1%, Sól biała 1%
  29. Pasta twarogowa z rzodkiewkami 50.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Ser twarogowy chudy 60%, Rzodkiewka 18%, Szczypiorek 12%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 10%
  30. Polędwica sopocka matthias 50.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Soja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne)
  31. Pomidor 20.00g
  32. Ogórek 20.00g
  33. Miód pszczeli 20.00g
    Obiad:
  34. Zupa fasolowa 250.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne) składniki: Fasola biała nasiona suche 16%, Skrzydło indyka 16%, Marchew 16%, Makaron dwujajeczny 12%, Pietruszka korzeń 8%, Seler korzeniowy 8%, Por 8%, Mąka pszenna typ 500 1%, Pieprz czarny MIELONY 0%, Majeranek suszony 0%
  35. Kotlet mielony z pieca 110.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Wieprzowina szynka surowa 50%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 13%, Bułki pszenne zwykłe 13%, Bułka tarta 11%, Jaja kurze całe 9%, Cebula 3%, Czosnek 0%
  36. Ziemniaki 170.00g (Mleko, łącznie z laktozą)
  37. Buraczki zasmażane 90.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Burak 93%, Masło ekstra 3%, Śmietana do zupy 18% Piątnica 2%, Mąka pszenna typ 500 2%
    Podwieczorek:
  38. Ciasteczka owsiane z bakaliami 40.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten)
    Dzień: 4 – Czwartek, 2021-09-23
    I śniadanie:
  39. Mix płatków z mlekiem 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Wypasione mleko 2.0% Mlekovita 86%, Płatki kukurydziane LUBELLA Corn Flakes klasyczne 14%
  40. Herbata 300.00g składniki: Woda wodociągowa 99%, Cukier 1%, Herbata SAGA czarna w torebkach 0%
  41. Pieczywo pszenno-żytnie 50.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Mąka pszenna typ 750 S 46%, Woda wodociągowa 27%, Mąka żytnia typ 580 S 13%, Zakwas żytni chlebowy S 11%, Drożdże świeże 1%, Sól biała 1%
  42. Masło extra łaciate 3.00g (Mleko, łącznie z laktozą)
  43. Pasztet drobiowy 50.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Soja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten)
  44. Pomidor 20.00g
  45. Ogórek 20.00g
  46. Almette śmietankowy puszysty serek twarogowy 50.00g (Mleko, łącznie z laktozą)
    Obiad:
  47. Zupa jarzynowa 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki średnio 36%, Kalafior 10%, Pomidor 10%, Marchew 9%, Śmietana 18% tłuszczu 8%, Fasola szparagowa 5%, Kapusta biała 4%, Por 4%, Seler korzeniowy 4%, Skrzydło indyka 4%, Pietruszka korzeń 3%, Mąka pszenna typ 500 1%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 1%, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 1%, Pietruszka liście 1%
  48. Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym 110.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten)
  49. Surówka z kapusty białej 90.00g (Soja i produkty pochodne) składniki: Kapusta biała 85%, Cebula 12%, Olej słonecznikowy 4%
  50. Ziemniaki 170.00g (Mleko, łącznie z laktozą)
    Podwieczorek:
  51. Ciasto jogurtowe 40.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Mąka pszenna typ 500 25%, Truskawki 25%, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 17%, Cukier 12%, Olej rzepakowy uniwersalny 10%, Jaja kurze całe 9%, 100% sok z cytryny S 1%, Cukier puder S 0%, Proszek do pieczenia S 0%
    Dzień: 5 – Piątek, 2021-09-24
    I śniadanie:
  52. Kawa inka na mleku 300.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 96%, Cukier 2%, Kawa INKA 2%
  53. Bułka wrocławska 50.00g (Zboża zawierające gluten)
  54. Masło extra łaciate 3.00g (Mleko, łącznie z laktozą)
  55. Pasta z dorsza pieczonego z warzywami 50.00g (Ryba, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne) składniki: Dorsz w jarzynach IŻŻ 70%, Ogórek kwaszony 23%, Cebula 5%, Szczypiorek 2%
  56. Dżem śliwkowy niskosłodzony 50.00g
  57. Pieczywo pszenno-żytnie 50.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Mąka pszenna typ 750 S 46%, Woda wodociągowa 27%, Mąka żytnia typ 580 S 13%, Zakwas żytni chlebowy S 11%, Drożdże świeże 1%, Sól biała 1%
  58. Parówki z szynki morliny 80.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Soja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne)
    Obiad:
  59. Krupnik jęczmienny 250.00g (Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne) składniki: Marchew 26%, Kasza jęczmienna perłowa 20%, Ziemniaki średnio 20%, Pietruszka korzeń 13%, Koper ogrodowy 7%, Skrzydło indyka 7%, Seler korzeniowy 3%, Cebula 3%, Por 2%
  60. Kluski leniwe 170.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Ser twarogowy półtłusty 77%, Mąka pszenna typ 550 22%, Jaja kurze całe 1%
  61. Surówka z marchwi i pora 90.00g (Jaja i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne) składniki: Marchew 68%, Por 29%, Majonez dekoracyjny WINIARY 3%
    Podwieczorek:
  62. Ciasteczko belvita 60.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Soja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna 37,6%, musli 33,7% [zboża pełnoziarniste 24% (płatki owsiane 11,1%, płatki pszenne 9,9%, mąka orkiszowa pełnoziarnista 1%, płatki jęczmienne 1%, płatki żytnie 1%), rodzynki 7,4%, suszone kawałki owoców 2,3%: syrop fruktozowo-glukozowy, syrop glukozowy, zagęszczone soki i przeciery (jabłkowy, pomarańczowy, morelowy, brzoskwiniowy), cukier, błonnik pszenny, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), olej palmowy, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), aromat], cukier, olej rzepakowy, kandyzowana skórka pomarańczowa 1,9% [skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowofruktozowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat], substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu), składniki mineralne (węglan magnezu, żelazo elementarne), emulgatory (lecytyna sojowa, E 472e), sól, aromat, odtłuszczone mleko w proszku, witaminy (witamina E, tiamina)]

Skip to content